#VALUE! #VALUE! Sari la conținut

Este diabetul un handicap în SUA? (Actualizat pentru 2023)

Content Team

|

|

7 min

Este diabetul un handicap în SUA? (Actualizat pentru 2023)

Sursa: DepositPhotos
Sursa: DepositPhotos

Persoanele cu dizabilități au nevoie de protecție specială și acomodare rezonabilă în viața lor de zi cu zi.

Dar ce se întâmplă dacă dizabilitatea este invizibilă, cum ar fi diabetul zaharat (o tulburare a sistemului endocrin)? Este diabetul o dizabilitate în SUA?

Iată tot ce ar trebui să știți despre cum este clasificat diabetul și beneficiile de invaliditate pe care le puteți obține pentru afecțiunea dumneavoastră.

Statutul de dizabilitate pentru diabet zaharat în SUA

Administrația Securității Sociale (SSA) și Actul Americans with Disabilities Act (ADA) consideră diabetul zaharat un handicap.

Diabetul este o boală endocrină în care celulele pancreasului nu reușesc să producă suficient hormon insulină (diabetul de tip 1) sau celulele corpului au probleme cu utilizarea hormonului (diabetul de tip 2).

Aceste probleme duc la un metabolism anormal al glucozei, unde celulele corpului nu o pot absorbi din sânge, ceea ce duce la trecerea glicemiei în exces la rinichi și excretată cu urină.

Persoanele cu diabet necontrolat pot prezenta unele dintre următoarele simptome înainte de a fi diagnosticate:

  • Sete continuă

  • Urinare frecventa

  • Foame extremă

  • Pierdere în greutate neintenționată

  • Vedere neclara

  • Schimbări de dispoziție și iritabilitate

  • Niveluri anormal de ridicate ale glucozei din sânge

Dacă sunt lăsate necontrolate sau prost controlate, complicațiile diabetului variază de la neuropatie la pierderea vederii periferice. Ar putea evolua spre cetoacidoză diabetică, care ar putea duce la edem cerebral (lichide pe creier).

Puteți obține beneficii de invaliditate pentru diabet?

Sursa: Pexels.com
Sursa: Pexels.com

În unele cazuri, da, poți. Dacă trăirea cu diabet zaharat prezintă provocări care vă împiedică să lucrați, vă puteți califica pentru a primi beneficii de asigurări sociale de invaliditate.

Deși diabetul de tip 1 și de tip 2 sunt recunoscute ca dizabilități, majoritatea cazurilor sunt controlate, iar persoana care locuiește cu acestea se poate descurca împreună cu un loc de muncă cu normă întreagă. Aplicarea pentru indemnizații de invaliditate în astfel de cazuri ar ajunge probabil în respingere.

Cu toate acestea, atunci când starea medicală a persoanei este afectată atât de negativ de diagnosticul de diabet, încât nu poate lucra, ea se califică pentru beneficii de invaliditate.

Condiții care se califică pentru beneficii de invaliditate pentru diabet

Diabetul poate cauza mai multe tulburări de sănătate care afectează capacitatea persoanei de a funcționa normal. Dacă vă confruntați cu una sau mai multe dintre următoarele probleme grave de sănătate, atunci cererea dvs. de invaliditate ar putea fi acceptată:

Neuropatie diabetică

Neuropatia este o afecțiune care apare atunci când o persoană are hiperglicemie cronică, în care glicemia și trigliceridele din sânge provoacă leziuni ale sistemului nervos.

Cel mai frecvent tip de neuropatie diabetică este neuropatia periferică, care afectează 1/3 până la 1/2 dintre persoanele cu diabet. Provoacă leziuni ale nervilor la nivelul membrelor, mai ales picioarele și picioarele.

Alte tipuri de neuropatie diabetică includ neuropatia autonomă, neuropatia proximală și neuropatia focală.

Retinopatie diabetică

Retinopatia diabetică se referă la afectarea vaselor de sânge care transportă sângele către retina ochiului, care este partea responsabilă pentru reacția la lumină.

După ani de tulburări susținute ale nivelului de glucoză din sânge, pacientul începe să experimenteze pete întunecate plutitoare care rezultă din sângerarea vaselor de sânge din ochi.

Cicatrizarea cauzează o pierdere semnificativă a vederii periferice și a acuității vizuale, ducând uneori la pierderea completă a vederii.

Nefropatie diabetica

Organismul se bazează pe rinichi pentru a filtra excesul de săruri și deșeurile pentru a le elimina prin urină.

Când o persoană cu diabet suferă de niveluri ridicate de zahăr din sânge, glucoza trece și prin tractul urinar, ducând la nefropatie diabetică .

Datorită dimensiunii moleculare mari a glucozei în comparație cu alte particule, se întâmplă leziuni renale în acest proces.

Tulburari cognitive

Una dintre afecțiunile cel mai puțin discutate care rezultă din diabetul de tip 1 sau tip 2 slab controlat este afectarea cognitivă.

Bolile mintale sub formă de anxietate și depresie ar putea rezulta direct din hiperglicemia cronică. Ar putea deveni o condiție invalidantă dacă persoana nu reușește să-și controleze boala din cauza suferinței severe de diabet și a epuizării.

Cetoacidoza diabetică

Dacă nivelul glucozei din sânge crește prea mult fără a administra medicamentele corecte, poate apărea cetoacidoza diabetică (DKA).

Când nu există suficientă insulină pentru a permite zahărului din sânge să pătrundă în celulele corpului, organismul se bazează pe descompunerea grăsimilor pentru energie, ceea ce are ca rezultat produși secundari numiti cetone.

DKA este acumularea de cetone în sânge, care scade semnificativ pH-ul sângelui. Poate provoca probleme grave, cum ar fi aritmii cardiace, convulsii și edem cerebral care ar putea duce la pierderea conștienței.

Hipoglicemie

Sursa: DepositPhotos
Sursa: DepositPhotos

În diabetul de tip 1 și în unele cazuri de diabet de tip 2, terapia cu insulină este administrată pentru a controla nivelul glicemiei.

Dacă oamenii își iau doza de insulină, dar uită să mănânce, se pot confrunta cu hipoglicemie , ceea ce înseamnă glicemie scăzută.

Simptomele hipoglicemiei includ:

  • Amețeli și dezorientare

  • Transpirație profundă

  • Iritabilitate

  • Leșin

Scăderea zahărului din sânge poate duce la o comă hipoglicemică și la moarte în unele cazuri nefericite.

Tipurile de beneficii pentru dizabilitate pentru diabet

În funcție de tipul de beneficii pentru care vă calificați, vă puteți prezenta cererea de invaliditate pentru unul dintre următoarele programe:

Asigurare de invaliditate de securitate socială (SSDI)

Asigurarea pentru invaliditate de securitate socială (SSDI) este tipul de beneficii de invaliditate pentru care puteți solicita dacă ați putea lucra la un moment dat, dar nu mai puteți funcționa din cauza simptomelor severe.

Depunerea de beneficii SSDI cu un diagnostic de diabet necesită următoarele documente:

  • Fișe medicale complete: această documentație medicală include teste de sânge, rapoarte de diagnostic și alte dovezi medicale care dovedesc starea dumneavoastră. Dacă ați fost vreodată internat pentru complicații ale diabetului, adăugați facturile de spital și rețetele pe care le-ați luat acasă după ședere.

  • Istoricul muncii: aduceți-vă toate creditele de muncă care dovedesc cât timp ați lucrat cu normă întreagă și taxele pe care le-ați plătit în ultimii 5 din ultimii 10 ani. Decizia pentru programul SSDI depinde de istoricul dvs. de muncă, așa că dacă nu îndepliniți cerințele, puteți aplica pentru beneficii de venit suplimentar de securitate (SSI).

Venit suplimentar de securitate (SSI)

Administrația Securității Sociale (SSA) efectuează o evaluare a dizabilității pentru a determina eligibilitatea unei persoane pentru beneficii de invaliditate prin intermediul programelor sale de securitate socială.

Spre deosebire de beneficiile SSDI, care sunt legate de istoricul profesional al unei persoane, beneficiile SSI sunt disponibile pentru persoanele cu dizabilități de toate vârstele cu venituri limitate.

Pentru a vă califica pentru beneficii de invaliditate în cadrul programului SSI (Venit suplimentar de securitate), trebuie să vă încadrați în cerințele medicale pentru afecțiunea dumneavoastră și să furnizați dovada veniturilor dvs., care ar trebui să fie sub un anumit prag.

Este posibil să vă calificați pentru beneficiile SSDI și SSI dacă aveți un istoric lung de muncă și surse de venit limitate în prezent.

Cât timp durează pentru a obține dizabilități pentru diabet?

Chiar dacă vă calificați pentru invaliditate, primirea primei plăți de beneficii durează de obicei ceva timp.

Pentru SSDI, ar trebui să dovediți că invaliditatea a început cu 6 luni înainte de prima plată. După 24 de luni, te vei califica pentru Medicare.

Singura excepție de la această regulă este scleroza laterală amiotrofică (ALS), în care pacienții încep să primească beneficii și se califică imediat pentru Medicare .

Primiți beneficiile pentru SSI la o lună după ce cererea dumneavoastră este depusă și acceptată. De asemenea, vă calificați pentru Medicaid de îndată ce cererea dvs. este aprobată.

Duratele anterioare reflectă timpul dintre acceptarea cererii și prima plată.

Acestea fiind spuse, durata de așteptare înainte de a fi găsit să vă calificați pentru beneficii depinde de mai mulți factori, inclusiv de lungimea listei de așteptare și de severitatea problemelor de sănătate.

Ce se întâmplă dacă diabetul meu nu îndeplinește criteriile?

Uneori, prima reacție a comitetului ia în considerare doar o parte din documentația dumneavoastră.

Dacă cererea dumneavoastră inițială pentru SSDI sau SSI este respinsă, puteți contesta decizia într-o anumită fereastră.

Pentru a asigura o șansă mai bună la contestație, ar trebui să furnizați orice dovadă suplimentară pe care ați obținut-o după prima cerere, inclusiv orice analize suplimentare sau prescripții medicului.

Cum să aplicați pentru beneficii pentru persoanele cu handicap pentru diabet

Puteți aplica pentru invaliditate pentru diabet printr-una dintre următoarele metode:

  • Un număr gratuit

Asigurați-vă că aduceți toată documentația necesară, care include:

  • Vârsta și numărul de securitate socială (SSN)

  • Analize de sânge și alte rezultate de laborator

  • Toate vizitele la unitățile medicale, inclusiv programările la medic și vizitele la spital

  • Orice tratament pe care îl primiți pentru starea dumneavoastră

Dacă aplicați pentru SSDI , aduceți și următoarele:

  • Informații despre locul de muncă, inclusiv istoricul angajării și toate locațiile în care ați lucrat

  • O copie a declarației fiscale federale, dacă lucrați pe cont propriu

Pentru a încheia

A ști că unele afecțiuni legate de diabet vă pot permite să solicitați beneficii de invaliditate este o ușurare pentru mulți americani.

Indiferent dacă ați avut o poziție cu normă întreagă, dar nu mai puteți lucra sau dacă sunteți o persoană cu surse limitate de venit, puteți găsi un program de beneficii de asigurări sociale de invaliditate care funcționează pentru cazul dvs.

Coșul dvs

Coșul tău este momentan gol